Yugi Muto και Atem - Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Yugi Muto και Atem - Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος


Ένα αρκετά ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του
Yu-Gi-Oh είναι το γεγονός ότι δεν έχει έναν πρωταγωνιστή, αλλά δύο! Ο πρώτος δεν είναι άλλος από τον Yugi Muto, ένα καλόκαρδο αγόρι που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα παιχνίδια και τους γρίφους και του οποίου η ζωή άλλαξε ολοκληρωτικά από τότε που συναρμολόγησε ένα μαγικό αντικείμενο, το Πάζλ της Χιλιετίας. Ο δεύτερος πρωταγωνιστής είναι ο Yami Yugi (ή σκοτεινός Yugi), το πνεύμα του Φαραώ Atem της αρχαίας Αιγύπτου, το οποίο κατοικεί μέσα στο Πάζλ της Χιλιετίας και δεν διαθέτει πλέον τις αναμνήσεις του από το παρελθόν.


Ο Yugi Muto λοιπόν παρουσιάζεται ως ένα ευαίσθητο αγόρι που έδειχνε αδυναμία, αλλά ήταν πρόθυμος να κάνει τα πάντα για τους φίλους του, ενώ ο Yami Yugi παρουσιάζεται ως μια πολύ δυναμική περσόνα με μεγάλη υπερηφάνεια.
Αρχικά, το Πάζλ της Χιλιετίας ήταν το μόνο που ένωνε τους δύο χαρακτήρες, μιας και ο Yugi αποτελούσε μετενσάρκωση του Φαραώ Atem. Ο Yami Yugi έπαιρνε τον έλεγχο του σώματος του μικρού Yugi όταν ο τελευταίος ερχόταν αντιμέτωπος με δυσκολίες και μοχθηρούς εχθρούς· και όντας το πνεύμα του πανίσχυρου Φαραώ, χρησιμοποιούσε τη δύναμή του για να συντρίψει τους εχθρούς του σε παιχνίδια σκιών αφού πρώτα τους έκρινε ένοχους για τις πράξεις τους. Μπορεί, λοιπόν, κανείς να πει πως οι δυο τους αποτελούσαν διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Το φως και το σκοτάδι. Ο Yugi δεν είχε συνειδητοποιήσει εξ αρχής ότι υπήρχε μια δεύτερη προσωπικότητα μέσα του και ότι την εξίσωση διατηρούσαν δύο μυαλά αντί για ένα. Αυτό το έμαθε με αρκετά σκληρό τρόπο. Οι δύο μεγαλύτερες μάχες που έδωσε ο Yugi Muto ήταν στην πρώτη και την τελευταία σεζόν της σειράς αντίστοιχα, με ένα κοινό αντίπαλο· τον ίδιο του τον εαυτό!


Η 1η μεγάλη μάχη μεταξύ τους 
Στο Βασίλειο της Μονομαχίας είχε αρχίσει να δημιουργείται η αμφιβολία στον ίδιο τον Yugi ότι δεν παίρνει μόνος του τις αποφάσεις και η θεωρία αυτή επιβεβαιώθηκε όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον

Seto Kaiba στον πύργο του Maximillion Pegasus. Εκεί και οι δύο μεριές μονομαχούσαν για κάτι άκρως σημαντικό· ο Kaiba για να σώσει τον μικρό του αδερφό και ο Yugi για να σώσει τον παππού του. Όταν η μονομαχία άρχισε να γέρνει υπέρ του Yugi, ο Kaiba όντας απεγνωσμένος, τον απείλησε πως για κάθε 100 πόντους ζωής που θα αφαιρούνται από τον ίδιο, θα κάνει ένα βήμα πίσω προς τις επάλξεις του πύργου· μέχρι που έφτασε σε σημείο να χρειάζεται κυριολεκτικά ένα βήμα για να πέσει από τον πύργο! Σε αυτό το σημείο ο Yugi ήρθε σε μια εσωτερική διαμάχη με το άλλο μισό της ψυχής του, τον Yami Yugi, του οποίου η υπερηφάνεια δεν του επέτρεπε να χάσει τη μονομαχία και προχώρησε προς την τελική επίθεση. Ο Yugi, τρομαγμένος από αυτό που επρόκειτο να συμβεί, κατάφερε να ανακαλέσει την επίθεση, δίνοντας στον επόμενο γύρο τη νίκη στον Kaiba. Ήταν η στιγμή που κατάλαβε ότι υπήρχε μέσα του μια πολύ σκοτεινή εκδοχή του εαυτού του. Αισθάνθηκε αδύναμος να ελέγξει αυτή τη σκοτεινή περσόνα. Ο μικρός Yugi όμως κατάφερε με τη βοήθεια των φίλων του να ξεπεράσει εκείνη τη δύσκολη στιγμή.
Η δοκιμασία του παρόλα αυτά συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της μονομαχίας του με τον
Pegasus
όπου έπρεπε να συνεργαστεί με το σκοτεινό του αντίγραφο προκειμένου να κερδίσουν τη μονομαχία. Δ
είχνοντας εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και εναλλάσσοντας μυαλά, κατάφεραν να ''αχρηστεύσουν'' το
Μάτι της Χιλιετίας. Στο παιχνίδι σκιών του
Pegasus, το μεγαλύτερο βάρος έπεσε στον μικρό Yugi, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση και κατέρρευσε ψυχικά. Ο Yami σε εκείνη τη μονομαχία φάνηκε να αρχίσει να αλλάζει, καθώς δεν μονομαχούσε μόνο για τη νίκη. Μονομαχούσε για τον Yugi (τον οποίο ξεκίνησε να βλέπει σαν πολύτιμο παρτενέρ) και τον παππού του Yugi (τον οποίο θεωρούσε και δικό του παππού). Στο τέλος, η αποφασιστικότητά του σε συνδυασμό με τη βοήθεια των φίλων του Yugi, φάνηκαν κομβικά στο να καταφέρει να κερδίσει τον ίδιο το δημιουργό του παιχνιδιού! Εκείνη τη στιγμή, τα πεπρωμένα του Yugi και του Yami ενώθηκαν με αλυσίδες πολύ πιο ισχυρές από αυτές του Πάζλ της Χιλιετίας!
Η πρώτη μεγάλη ''εσωτερική'' μάχη του
Yugi (η οποία διήρκεσε γενικά σε όλο το Duelist Kingdom) ήταν δύσκολη, αλλά έφτασε στο τέλος της με την νίκη κατά του Pegasus, με αποτέλεσμα το φως να ξεκινήσει να μαθαίνει από το σκοτάδι και το σκοτάδι να ξεκινήσει να μαθαίνει από το φως. 

Η 2η μεγάλη μάχη μεταξύ τους 
Η δεύτερη και τελευταία μεγάλη μάχη μεταξύ τους ήταν η τελετουργική μονομαχία κατά την οποία ο Yami Yugi, που είχε πλέον αποκτήσει πίσω τις χαμένες του αναμνήσεις ως Φαραώ Atem, έπρεπε, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό να χάσει, προκειμένου το πνεύμα του να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Εδώ αξίζει να αναφερθεί μια συγκεκριμένη σκήνη από τη μονομαχία: Η σκηνή με τη Χρυσή Σαρκοφάγο όπου ο Yugi τοποθέτησε μια μυστική κάρτα και η οποία ήταν εξαιρετικά συμβολική. Στον τελευταίο γύρο της μονομαχίας, ο Atem ενεργοποίησε τη μαγική κάρτα Αναγέννηση Τέρατος για να φέρει πίσω στην αρένα τον Slifer τον Ουράνιο Δράκο, ο οποίος ήταν βασισμένος στον Αιγύπτιο Θεό Osiris. Με βάση την Αιγυπτιακή μυθολογία, η Θεά Isis είχε χρησιμοποιήσει το ιερό σύμβολο που απεικονίζεται στην αυθεντική εκδοχή της κάρτας Αναγέννηση Τέρατος – γνωστό ως Κλειδί της Ζωής – για να αναστήσει τον Θεό Osiris, πράγμα το οποίο διασταυρώνεται με το γεγονός ότι ο Yugi Muto είναι μετενσάρκωση του Atem. Η κίνηση που έκανε ο Yugi να ακυρώσει τη μαγική κάρτα του Φαραώ με τη Χρυσή Σαρκοφάγο υποδηλώνει την επιθυμία του Yugi να κάνει το καλύτερο για το άλλο μισό της ψυχής του, “απαγορεύοντάς” του να μείνει στον κόσμο των ζωντανών· λέγοντάς του έμμεσα ότι μπορεί το πνεύμα του να αναπαυθεί. Ο Yugi παρόλα αυτά δίστασε να κάνει αρχικά την τελική επίθεση στον αγαπημένο του φίλο γιατί ο αποχωρισμός του ήταν ότι πιο δύσκολο μπορούσε να αποδεχτεί στην παρούσα φάση, μετά από τόσα που είχαν περάσει μαζί. Μετά τη νίκη του, έπεσε στα γόνατα, δακρύζοντας που δεν θα μπορούσε πια να ξαναδεί τον παρτενέρ του. Τελικά όμως επέλεξε να κάνει αυτό που είναι σωστό, νιώθοντας πως πλέον ήταν έτοιμος να πορευτεί μόνος του στη ζωή. 


Μπορεί ο 
Yami Yugi να μην τον ακολουθούσε πλέον στο μακροχρόνιο ταξίδι της ζωής· μπορεί το πνεύμα του Atem να μην εξακολουθούσε να κατοικεί στο αχώριστο για αυτόν Πάζλ της Χιλιετίας, αλλά όλον αυτόν τον καιρό και μέσω των μαχών που έδωσαν μαζί (μα και μεταξύ τους όπως είδαμε) ο ένας άλλαξε τον άλλον προς το καλύτερο!


Η σελίδα Greek Yugioh! Fans ευχαριστεί τον Πέτρο Παντελιδάκη για τη σημαντική του συμβολή στο άρθρο!

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->