Μια ιστορία για μια μοναδική πράξη αυτοθυσίας (My Body As A Shield) - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Μια ιστορία για μια μοναδική πράξη αυτοθυσίας (My Body As A Shield)


Είναι σπάνιο να δεις πράξεις αυτοθυσίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι επικεντρωμένοι στον εαυτό τους και στα συμφέροντά τους. Μα υπάρχουν όμως και εκείνοι οι άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν να προβούν σε μοναδικές προσωπικές θυσίες για τα άτομα που αγαπούν ή ακόμη και για τις αξίες τους, τολμώντας μάλιστα να ρισκάρουν και τη ζωή τους! 

Εδώ λοιπόν θα δούμε μια τέτοια ιστορία για μια μοναδική πράξη αυτοθυσίας! Θα δούμε την ιστορία της κάρτας "My Body As A Shield".


Παρατηρώντας την κάρτα, βλέπουμε έναν ξανθό, πάνοπλο πολεμιστή να έχει υψώσει το σώμα του μπροστά από μια πράσινη, ανθρωπόμορφη φιγούρα. Από την έκφραση του προσώπου του πολεμιστή, την αυθόρμητη ''αμυντική'' στάση του σώματος της φιγούρας, την φωτιά πίσω από τον πολεμιστή, τον τίτλο της κάρτας (''My Body As A Shield'') και την ικανότητα της κάρτας (''When your opponent activates a Spell/Trap Card or monster effect that would destroy a monster(s) on the fieldPay 1500 LPnegate the activation, and if you do, destroy it''), αντιλαμβανόμαστε πως ο πολεμιστής βάζει το σώμα του μπροστά από την ανθρωπόμορφη φιγούρα για να την προστατεύσει από ένα ισχυρό χτύπημα!



Ο πολεμιστής που παρουσιάζεται στην φωτογραφία είναι ο "Marauding Captain". Ο Marauding Captain γενικά είναι ένας πολεμιστής που, όπως έχουμε πει, έχει σαν στόχο την υπεράσπιση της δικαιοσύνης και την εξολόθρευση όσων την καταπατούν. H πράσινη, ανθρωπόμορφη φιγούρα την οποία ο Marauding Captain φαίνεται να σώζει, είναι ο ''Gagagigo''. Όπως αναφέρεται στο κείμενο της κάρτας για τον Gagagigo, αυτός συνήθιζε να πράττει το κακό, όμως αυτό άλλαξε όταν συνάντησε έναν ξεχωριστό άνθρωπο (''This young evildoer used to have an evil heart, but by meeting a special personhe discovered justice'')Μα πως έφτασαν αυτοί οι δύο να πολεμάνε μαζί;



Ο Marauding Captain είναι ένας πολεμιστής που πολεμά με θάρρος διάφορα τερατώδη πλάσματα, στον αγώνα του για την επικράτηση της ειρήνης και της τάξης (Assault on GHQBattle-Scarred). Έτσι λοιπόν αντίστοιχα και εδώ, ο πολεμιστής μας έρχεται αντιμέτωπος με ένα εχθρικό πλάσμα, το ''Inpachi''. Το πλάσμα αυτό πιθανόν να επιτέθηκε τυχαία στο πολεμιστή όταν εκείνος βρέθηκε στο δρόμο του, καθώς αυτό φαίνεται πως συνηθίζει γενικά να επιτίθεται σε ταξιδιώτες (''A log that attacks lost travelers in the forest. Originally a big tree, it was cut down and possessed by a wicked spirit''). Όπως φαίνεται από την κάρτα ''Double Attack'' και το κείμενό της, ο Marauding Captain με μια διπλή επίθεση διαλύει τον κορμό του Inpachi!

Από ό,τι φαίνεται όμως, το Inpachi δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Με τη συμβολή του πνεύματος που το έχει καταλάβει, το Inpachi τυλίγεται στις φλόγες και αποκτά μια νέα, απειλητική μορφή ("Blazing Inpachi")! Ο πολεμιστής τώρα δέχεται φονικές επιθέσεις τις οποίες αποφεύγει με ευελιξία. Σε εκείνο λοιπόν το στάδιο, φαίνεται πως έρχεται ο Gagagigo για να βοηθήσει τον πολεμιστή. Πέραν της εικόνας, το κείμενο της κάρτας (''During each player's End Phase, the turn player can Special Summon 1 Level 4 Normal Monster from their hand''), κάνει νύξη για την εμφάνιση του Gagagigo στη μάχη αυτή. Tο ''Level 4 Monster'' σχετίζεται βέβαια με τον Gagagigo, ενώ το ''End Phase'' δηλώνει πως αυτός έρχεται μετά την μάχη που έχει ξεσπάσει ήδη για να βοηθήσει τον Marauding Captain.


Και τώρα φτάνουμε στα γεγονότα τα οποία αναφέραμε. Ο Blazing Inpachi εξαπολύει ένα τρομερό κύμα φωτιάς προς τους δύο μαχητές. Ο Marauding Captain σπεύδει λοιπόν να προστατεύσει τον σύμμαχό του από το κύμα φωτιάς, χρησιμοποιώντας το σώμα του ως ασπίδα! Αντί για τον Gagagigo δέχεται ο ίδιος το επικίνδυνο χτύπημα. Όμως τελικά αυτή η πράξη αυτοθυσίας κόστισε τη ζωή στον ηρωικό πολεμιστή; Όχι! Διαβάζοντας το κείμενο της κάρτας (When your opponent activates a Spell/Trap Card or monster effect that would destroy a monster(s) on the fieldPay 1500 LPnegate the activation, and if you do, destroy it.), βλέπουμε πως ο πολεμιστής μεν δέχεται ''ζημιά'' (''Pay 1500 LP''), όμως καταφέρνει να ''ακυρώσει'' τις θανατηφόρες συνέπειες που θα μπορούσε να έχει πάνω του αυτή η επίθεση (''negate the activation, and if you do, destroy it''). Όσο αφορά τον εχθρό του, φαίνεται πως η ισχυρή επίθεση φωτιάς που εξαπέλυσε στον πολεμιστή ήταν η τελευταία του, αφού η ίδια η φωτιά που έβγαινε από μέσα του, το μετέτρεψε τελικά σε στάχτη (''Charcoal Inpachi'').


Μπορεί ο Marauding Captain να επέζησε μετά από αυτή μάχη, όμως η κίνηση του να ρισκάρει τη ζωή του για να προστατεύσει τον συμπολεμιστή του, δεν χάνει ούτε στο ελάχιστο τη σημασία της. Γιατί μέσω αυτής της πράξης αυτοθυσίας, ο Marauding Captain δείχνει εμπράκτως στον συμπολεμιστή του πως τον υπολογίζει στη μάχη μαζί του και πως αν χρειαστεί, θα ρισκάρει ακόμη και την ίδια του τη ζωή, αν εκείνος κινδυνεύσει! Και ίσως τελικά αυτή η πράξη αυτοθυσίας να έκανε τελικά τον Gagagigo να πάψει να είναι κακοποιός και να ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Τον δρόμο που ήδη είχε χαράξει ο ξεχωριστός άνθρωπος που μόλις είχε συναντήσει...

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->