Μια ιστορία ενός Ακλόνητου Υπερασπιστή (Staunch Defender) - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Μια ιστορία ενός Ακλόνητου Υπερασπιστή (Staunch Defender)

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να μένεις πιστός στα προσωπικά ιδανικά σου και να πολεμάς συνεχώς με πάθος για να τα υπερασπιστείς. Δυστυχώς οι περισσότεροι παραιτούνται σαν αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Απελπίζονται και λιποτακτούν. Μα είναι όμως και αυτοί που παρά τα τεράστια εμπόδια που συναντούν μπροστά τους, δεν τα παρατάνε και συνεχίζουν τον αγώνα τους. Ακόμη και αν αυτός μοιάζει άνισος και χωρίς ελπίδα... Εδώ λοιπόν θα δούμε την ιστορία της κάρτας "Staunch Defender". Μιας κάρτας η οποία μας διδάσκει πως, όσο μεγάλες δυσκολίες και αν έχεις απέναντι σου, όσο να φοβάσαι ή να απελπίζεσαι για ο,τι αντιμετωπίσεις, πρέπει να στέκεσαι όρθιος και να πολεμάς με σθένος μέχρι το τέλος!


Παρατηρώντας την κάρτα, βλέπουμε να έχει διαμορφωθεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό μιας επικείμενης μάχης! Ο ουρανός καλύπτεται από κατάμαυρα σύννεφα που σκεπάζουν τον ήλιο ο οποίος πιθανόν εκείνη την στιγμή της ημέρας δύει (κρίνοντας από το απαλό κόκκινο χρώμα που φαίνεται σε κάποια σημεία του ουρανού). Αστραπές φαίνονται να σκίζουν τον μουντό ουρανό του τοπίου της μάχης και να αντικαθιστούν το φως του ήλίου που χάνεται σταδιακά στο σκοτάδι... Ένας πάνοπλος πολεμιστής, στέκεται σε θέση μάχης, με τα δύο του σπαθιά υψωμένα, απέναντι σε ένα γιγαντιαίο πλάσμα, το οποίο λες και έχει ξεπηδήσει από τους χειρότερους εφιάλτες του ανθρώπου! Παρατηρώντας τις πέτρες που μοιάζουν με ταφόπλακες, οι μαχόμενοι πιθανότατα βρίσκονται σε ένα νεκροταφείο, πράγμα που μπορεί να δικαιολογήσει και την παρουσία ενός τέτοιου πλάσματος (το τέρας στο παιχνίδι είναι κατηγορίας "Zombie").


Ο πολεμιστής που παρουσιάζεται στην φωτογραφία είναι ο "Marauding Captain". Ο Marauding Captain γενικά είναι ένας  πολεμιστής που εμφανίζεται σε αρκετές κάρτες. Στόχος των περιπλανήσεων του είναι η υπεράσπιση της δικαιοσύνης και η καταστροφή όσων την καταπατούν. Γι' αυτό και τον βλέπουμε σε αρκετές κάρτες να αντιμάχεται με θάρρος διάφορα τερατώδη πλάσματα, στον αγώνα του για την επικράτηση της ειρήνης και της τάξης (Assault on GHQBattle-ScarredDouble AttackTwo-Man Cell Battle). Έτσι λοιπόν αντίστοιχα και εδώ, ο πολεμιστής μας, τυγχάνει να έρθει, κατά την διάρκεια των ταξιδιών του, αντιμέτωπος με ένα τερατώδες πλάσμα του σκοταδιού. 


Το τέρας που εμφανίζεται στην εικόνα είναι το "Despair from the Dark". Κοιτάζοντας το πλάσμα, βλέπουμε πως αυτό, σε σύγκριση με τον πολεμιστή, είναι θεόρατο! Βλέποντας το παράλληλα να είναι εξοπλισμένο με τεράστια κοφτερά νύχια και κέρατα, νιώθουμε πως ο πολεμιστής μας δεν έχει καμία ελπίδα σε μια μάχη εναντίον του (κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη μεγάλη διαφορά που έχουν στους πόντους επίθεσης οι δύο αντιμαχόμενοι).

Αξίζει να σημειωθεί το όνομα του πλάσματος ("Απόγνωση Από Το Σκοτάδι"). Πιθανότατα το πλάσμα που αντιμετωπίζει ο πολεμιστής έχει συμβολική σημασία! Συμβολίζει ενδεχομένως τις πολύ δύσκολες και απελπιστικές καταστάσεις που ο καθένας μας καλείται να αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή του ("Despair"). Καταστάσεις που μας φαίνονται έτσι, λόγω των πραγμάτων που αγνοούμε για αυτές και το σκοτάδι που τις καλύπτει ("From The Dark"). Η συγκεκριμένη υπόθεση ενισχύεται και από το γεγονός πως το παραπάνω πλάσμα, εμφανίζεται και σε μια άλλη κάρτα τέρατος, στην οποία όμως παρουσιάζεται αποδυναμωμένο και λιγότερο απειλητικό ("Fear from the Dark"). Αντίστοιχα και εδώ, μπορούμε να πούμε πως το φρικιαστικό πλάσμα στις σκιές, συμβολίζει τον φόβο μας για το άγνωστο. Φόβος όμως ο οποίος είναι μικρότερος και αντιμετωπίζεται ευκολότερα. Μα αν αυτός μεγαλώσει, τότε φαντάζει αδύνατον να ελεγχθεί και προκαλεί απόγνωση και απελπισία σε αυτούς που τον αντιμετωπίζουν!

Και πως λοιπόν πρέπει να  χειριστούμε τις δύσκολες καταστάσεις που δοκιμάζουν τα όρια μας; Η κάρτα "Staunch Defender" πιθανότατα δίνει μια απάντηση. Στο κείμενο της αναφέρεται: "You can only activate this card when your opponent declares an attack. Select 1 face-up monster on your side of the field. During this turn, your opponent can only designate the selected monster as an attack target and your opponent must attack the selected monster with all face-up monsters". Ο πολεμιστής μας λοιπόν, στο προσωπικό μονοπάτι που έχει χαράξει και περιλαμβάνει την επικράτησή της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζει δυσκολίες, με κάποιες από αυτές να φαντάζουν ανυπέρβλητες (όπως η μάχη του με το φρικιαστικό πλάσμα της παραπάνω κάρτας)! Η κάρτα "Staunch Defender" λοιπόν υπαινίσσεται πως ο πολεμιστής τελικά παίρνει την απόφαση να έρθει αντιμέτωπος κατα πρόσωπο με το πλάσμα του σκοταδιού, μόνος και χωρίς βοήθεια, αδιαφορώντας για την πολύ μεγαλύτερη δύναμη του εχθρού του. 
Μια πρωτοβουλία ίσως που πρέπει να πάρουμε όλοι μας, σαν βρούμε στο δρόμο μας παρόμοια εμπόδια. Γιατί ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, είναι να σταθείς απέναντι τους, ακλόνητος και αποφαστικός και να τις δεχτείς όπως είναι. Μην αναβάλλεις τις σκληρές, προσωπικές μάχες σου, γιατί θα σε στοιχειώνουν και κυρίως γιατί θα τις βρίσκεις συνεχώς μπροστά σου, με τους δαίμονες σου να ξεπροβάλλουν ισχυρότεροι και σκοτεινότεροι... Στάσου μόνο σου και πάλεψε. Ακόμη και αν πιστεύεις πως οι αντίπαλοι σου είναι πανίσχυροι.Το μυαλό σου τους κάνει και η άγνοια σου. Μην βάλεις άλλους να κάνουν τις προσωπικές σου μάχες, επειδή έτσι δεν θα ξεπεράσεις ποτέ στα αλήθεια τα προβλήματα σου... Γιατί μόνο βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις μπορουμε στη πραγματικότητα να νικήσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά!

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->