Το νικηφόρο Deck του 1ου Old School Πρωταθλήματος - Greek Yu-Gi-Oh! Fans: Νέα-Ενημέρωση/Επεισόδια Yugioh/Άρθρα/Τουρνουά/Yugioh Store

Το νικηφόρο Deck του 1ου Old School Πρωταθλήματος

To παραπάνω Exodia Deck είναι αυτό που κατόρθωσε να κερδίσει το 1ο Old School πρωταθλήμα του Βασιλείου της Μονομαχίας. Ένα Deck αρκετά ευρηματικό το οποίο αξίζει να μελετήσει κανείς και να δώσει προσοχή στη στρατηγική που το ορίζει.

Τα περισσότερα Εxodia Deck, βασίζονται λίγο ή πολύ σε τρία πράγματα: Στις κάρτες προστασίας των πόντων ζωής από εχθρικές επιθέσεις, στις κάρτες αναζήτησης και στις κάρτες τραβήγματος. Το Deck του νικητή βασίστηκε κυρίως στις κάρτες προστασία των πόντων ζωής από εχθρικές επιθέσιες, (Waboku, Negate Attack, Mirror Force, Labyrinth Wall κτλ) λιγότερο στις κάρτες αναζήτσης, (Sangan, Witch of Black Forest) και σχεδόν καθόλου στις κάρτες τραβήγματος (Skelengel). Είναι σημαντικό να σημειωθεί, πως στο Βασίλειο της Μονομαχίας δεν είχαν εμφανιστεί  άλλες κάρτες αναζήτησης και τραβήγματος, πέραν αυτών που χρησιμοποίησε ο πρωταθλήτης, γεγονός το οποίο δημιουργούσε μια γενική δυσκολία στην διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού Εxodia Deck. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Σώφρονας (ο πρωταθλητής), παρέκαμψε αυτές τις δυσκολίες, χρησιμοποιώντας δημιουργικά τις κάρτες που περιλαμβάνονταν στη λίστα για το Old School τουρνουά.

Το γεγονός λοιπόν πως αυτός δεν είχε την δυνατότητα να έχει πάνω από δύο τέρατα αναζήτησης, δεν σημαίνει πως δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις ειδικές ικανότητές του καθενός, πάνω από μια φορά! Παίζοντας λοιπόν το Μοnster Reborn και τα Call of the Haunted, μπορούσε να φέρνει τα τέρατα αναζήτησης από το νεκροταφείο και πάλι στο έδαφος και έτσι να κερδίζει ξανά τις ικανότητες τους. Αξίζει να επισημανθεί η προσθήκη της κάρτας Time Machine(!), η οποία με την ενεργοποίηση της, φέρνει ένα τέρας που καταστράφηκε από μάχη και στάλθηκε στο νεκροταφείο, στην ίδια θέση που ήταν στο έδαφος προτού καταστραφεί. Μια κάρτα η οποία φέρνει άμεσα τον Sangan ή την Witch of Black Forest ξανά στο έδαφος ύστερα από μία ενδεχόμενη  καταστροφή τους, δίνοντας στο Σώφρονα την δυνατότητα να εκμεταλλευττεί και πάλι την ικανότητά τους!

Κάρτες τραβήγματος δεν υπήρχαν, πέραν του Skelengel. Μέσω των καρτών τραβήγματος, μειώνεις τον αριθμό των καρτών σου στο Deck και μεγιστοποιείς με τον χρόνο, τις πιθανότητες να τραβήξεις τα πέντε κομμάτια του Exodia. Εφόσον δεν υπήρχαν κάρτες τραβήγματος (οι οποίες θα συρρίκνωναν το Exodia Deck και θα έφερναν αναπόφευκτα κάποτε στο χέρι του παίκτη τα 5 κομμάτια του), ο Σώφρονας ενδυνάμωσε την άμυνά του ώστε να κερδίσει χρόνο μέχρι να της τραβήξει, είτε με τον παραδοσιακό τρόπο (στο Draw Phase του), είτε μέσω των καρτών αναζήτησής του (τις οποίες είχε φροντίσει να ''ανακυκλώνει'' μέσω των κατάλληλων καρτών στο Deck του, ώστε να τις επαναχρησιμοποιεί).

Τέλος, αξίζει να γίνει λόγος για κάποιες κάρτες οι οποίες με μια πρώτη ματιά φαντάζουν αταίριαστες με το Deck. Μια από αυτές είναι το Eye of Truth (!).Η ικανότητα της κάρτας φαντάζει ασυμβίβαστη με το πνεύμα του Deck; ''Your opponent must keep their hand revealedDuring each of your opponent's Standy Phases if they have a Spell Card  in their hand: They gain 1000 LP.''. Άλλες κάρτες επίσης που φαντάζουν αναντίστοιχες, είναι εκείνες που δίνουν βάση στην επίθεση (Mystic Box, Tribute to the doomed κτλ). Τα Exodia Deck είναι κυρίως Deck που επικεντρώνονται στην άμυνα και όχι στην επίθεση και στην καταστροφή καρτών του αντιπάλου. Γιατί λοιπόν ο Σώφρονας χρησιμοποιεί επιθετικές κάρτες; Η απάντηση και για τις δύο παραπάνω φαινομενικά αναντιστοιχίες, είναι η ικανότητα ενός τέρατος που χρησιμοποιούσαν οι αντίπαλοί του. Μια ικανότητα η οποία θα μπορούσε με πολύ εύκολο τρόπο να ''καταστρέψει'' το Deck του, Αυτό το τέρας είναι το Morphing JarΛειτουργώντας λοιπόν ΜΟΝΟ αμυντικά, δεν θα μπορούσε να αποτρέψει την ενεργοποίηση της ικανότητας του Morphing Jar, η οποία θα τον ανάγκαζε να πετάξει όλο το χέρι του στο νεκροταφείο (και επομένως οποιοδήποτε κομμάτι του Εxodia το οποίο μάλιστα δεν θα μπορουσε να φέρει πάλι πίσω στο χέρι του).Το Morphing Jar είναι τέρας με Flip Effect. Αυτό σημαίνει πως για να ενεργοποιηθεί η ικανότητά του πρέπει αρχικά να παιχτεί ανάποδα και ύστερα να καλεστεί (Flip Summon); Στο Βασιλειο της Μονομαχίας υπήρχαν αρκετά τέρατα με Flip Effects. Άρα στις Old School μονομαχίες, θα παίζονταν αρκετά τέρατα ανάποδα προκειμένου οι παίκτες να κερδίσουν ύστερα τα Flip Effect τους. Όντας ανάποδα βέβαια, ο Σώφρονας δεν θα μπορούσε να γνωρίσει ποια θα είναι και θα υπήρχε ο κίνδυνος να σπαταλήσει άσκοπα τις ''επιθετικές'' του κάρτες.  Παίζοντας λοιπόν το Eyes of Truth, μπορούσε να βλέπει ανά πάσα στιγμή το χέρι του αντιπάλου του και έτσι να γνωρίζει πότε εκείνος θα έχει το Μorphing Jar, ώστε να φροντίσει άμεσα να το καταστρέψει με τις διαθέσιμες, επθετικές του κάρτες!

Ελπίζουμε στα μελλοντικά πρωταθλήματα να δούμε και άλλα Deck που να διέπονται από αντίστοιχη δημιουργικότητα και φαντασία!

No comments:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

VENDORA

-->